maandag


Vrouwenkoor Enjoy startte in 1989 onder de naam Petuniakoor, als een van de activiteiten van de toenmalige stichting De Petunia. Het opgaan van deze stichting in de buurtvereniging Seghwaert op Dreef was een goede gelegenheid om een wat meer eigentijdse naam te bedenken. Zo werd het koor per 1 januari 1998 omgedoopt in Vrouwenkoor Enjoy. Aan de formule veranderde echter niets. Ook nu nog bestaat het koor uit vrouwen van 25 tot 60 jaar en de donderdagochtend is nog altijd de vaste repetitietijd (met uitzondering van de schoolvakanties).
In de beginjaren werd er geoefend in het wijkcentrum De Patio. Deze ruimte moest echter tijdelijk worden verruild voor een noodgebouw aan de Gaardedreef en in januari 2004 konden we onze intrek nemen in het prachtige nieuwe wijkgebouw, waar de akoestiek ook prima bleek te zijn.
Zoals we als koor een wisseling van koorleden hebben, zo hebben we ook een aantal keren van dirigent gewisseld. De eerste dirigent was Marianne Beersma.
De repetities werden door haar ook op de piano begeleid en tijdens uitvoeringen verzorgde Jacques van Oosterom de pianobegeleiding.
In januari 1994 werd Annelies Eekels de nieuwe dirigent, en in december 1996 werd Piet van Nimwegen aangesteld als vaste pianist.
In oktober 1999 kwam de muzikale leiding in handen van Freek Elbers, de eerste maanden alleen als dirigent en daarna ook als pianist.
Per oktober 2004 nam Maarten van der Bijl het stokje over van Freek en we hadden er alle vertrouwen in dat dit koor zich onder zijn leiding in dezelfde stijgende lijn zou blijven ontwikkelen, in dezelfde ontspannen sfeer. Want, zoals gezegd, zingen is vooral genieten!
Per september 2008 kwam Michael van Breemen ons dirigeren. 
Peter Dingemanse is sinds september 2009 onze dirigent. Hopelijk blijft hij dat jaren doen.
Het jaar wordt meestal afgesloten met een kerstontbijt, waarbij verschillende koorleden hun zelfgemaakte lekkernijen meebrengen.

Verder was Enjoy de laatste jaren te horen en te zien bij de volgende evenementen:
-Lenteconcert voor 5 koren in Leidschendam (2x)
-De Floriade in Vijhuizen (2002)
-De halve finale van de Haagse korencup
-De internationale vrouwendag
-Optreden in winkelcentrum Leidschenhage
-Optreden tijdens de Uitmarkt Zoetermeer(2006/2007)
-Kerst sing- in in Atrium Den Haag
-Eigen workshops. ABBA ( 2010) Beatles (2011) Queen (2012) Kerst (2012) Top2000(2013)